Inloggen Naar kassa Mijn account

~ Categorieën ~

Meel voor Kiembrood

Meel voor Kiembrood

Heeft u een vraag over Meel voor Kiembrood?

 

Neemt u dan contact op met
De Zuidmolen

 

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

€ 1.90 € 5.21 € 26.73

Meel voor Kiembrood

Ingrediënten : TARWEmeel, dextrose, emulgator E472e, enzymen (TARWE), TARWEmoutmeel, E300.
Allergenen: tarwe (gluten) Kan sporen bevatten van:  ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, vis, schaal- en schelpdieren, weekdieren

Voedingsstof

Waarde

Eenheid

Energie

 1423

kJ/100g

Energie

339

Kcal/100g

Vetten

 2,2

g/100g

    Waarvan verzadigde vetzuren

 0,3

g/100g

Koolhydraten

 59,0

g/100g

    Waarvan suikers

 1,2

g/100g

Eiwitten

 16,7

g/100g

Voedingsvezel

6,8

g/100g

Zout

 5,0

mg/100g

Water/Vocht

15,0

g/100g

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist . Eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines toevoegen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.
Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor Kiembrood kopen

 

Bestel  Meel voor Kiembrood direct online in onze webwinkel of kom naar onze Molenwinkel