Inloggen Naar kassa Mijn account

~ Categorieën ~

Zeeuws Molenvolkoren

Zeeuws molenvolkoren

Heeft u een vraag over Zeeuws molenvolkoren?

 

Neemt u dan contact op met
De Zuidmolen

 

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

€ 7.19 € 1.92 € 24.02

Zeeuws molenvolkoren

Op molenstenen gemalen. Volkoren tarwemeel op basis van  Zeeuwse tarwe . Minder geschikt voor broodmachines.

Ingrediënten: volkoren TARWEmeel, TARWEgluten, meelverbeteraar E300, enzymen (TARWE).
Allergenen: tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof

Waarde

Eenheid

Energie

1369

kJ/100g

Energie

326

Kcal/100g

Vetten

2,0

g/100g

    Waarvan verzadigde vetzuren

0,3

g/100g

Koolhydraten

55,3

g/100g

    Waarvan suikers

2,7

g/100g

Eiwitten

14,9

g/100g

Voedingsvezel

12,7

g/100g

Zout

7,5

mg/100g

Water/Vocht

13,1

g/100g

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 330 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit  het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat.  Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

 

Zeeuws molenvolkoren kopen

 

Bestel  Zeeuws molenvolkoren direct online in onze webwinkel of kom naar onze Molenwinkel