Meel voor Kiembrood

Heeft u een vraag over Meel voor Kiembrood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   1,90 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor Kiembrood

Een heerlijk brood vol tarwekiemen. Kiembrood heeft tien keer meer kiemen dan volkorenbrood.
Het Kiemmeel bevat Aleuron, een belangrijk bestanddeel van de tarwezemel.
Kiembrood is goed in balans en heeft de gemakkelijke eeteigenschappen van wit brood.

Ingrediënten

TARWEmeel, dextrose, emulgator E472e, enzymen (TARWE), TARWEmoutmeel, E300.

Allergenen

tarwe (gluten) Kan sporen bevatten van: ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine, vis, schaal- en schelpdieren, weekdieren.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.423   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 339   Kcal/100gr 
Vetten 2,2   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,3   g/100gr 
Koolhydraten 59,0   g/100gr 
Waarvan suikers 1,2   g/100gr 
Eiwitten 16,7   g/100gr 
Zout 6,8   mg/100gr 
Voedingsvezel 5,0   g/100gr 
Water/Vocht 15,0   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist . Eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines toevoegen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor Kiembrood kopen?

Koop uw Meel voor Kiembrood direct online of in onze Molenwinkel.