Meel voor Chevetogne Biologisch

Heeft u een vraag over Meel voor Chevetogne Biologisch?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   4,07 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor Chevetogne Biologisch

Bio Chevetogne is een unieke melange voor het vervaardigen van smaakvolle, donkere meergranen specialiteiten, boordevol granen en zaden. Bijzonder is het gepofte speltgraan in deze specialiteit. Dit geeft het eindproduct verrassende eeteigenschappen. Daarnaast is speltgraan rijk aan essentiële voedingsstoffen. Verder bevat dit volkoren meergranen brood smaakvolle zaden, zoals lijnzaad, pompoenpittenen zonnebloempitten.
Bio Chevetogne is uitermate geschikt voor het produceren van zowel groot- als kleinbrood.

Ingrediënten

biologisch volkoren TARWEmeel, biologische TARWEgluten, biologisch lijnzaad, biologische GERSTemout, biologische zonnebloempitten, biologische pompoenpitten, biologisch zuurdesem, biologische SPELT, biologische appelvezel, biologische plantaardige olie (zonnebloem), biologische rietsuiker, meelverbeteraar E300, enzymen.

Allergenen

tarwe, gerst, spelt (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.446   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 345   Kcal/100gr 
Vetten 6,7   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 1,0   g/100gr 
Koolhydraten 46,9   g/100gr 
Waarvan suikers 5,1   g/100gr 
Eiwitten 19,5   g/100gr 
Zout 11,7   mg/100gr 
Voedingsvezel 9,8   g/100gr 
Water/Vocht 12,4   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Keurmerken

Biologisch
Biologisch
Skal 001760
NL-BIO-01
EU-niet EU Landbouw

Meel voor Chevetogne Biologisch kopen?

Koop uw Meel voor Chevetogne Biologisch direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bakkerszout
Bakkerszout
vanaf   1,28 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   4,75 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details