Meel voor Peulkorn

Heeft u een vraag over Meel voor Peulkorn?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   3,83 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor Peulkorn

Peulvruchten zijn gezond en bekleden een prominente rol in de nieuwe Schijf-van-Vijf, die het Voedingscentrum in april 2016 introduceert. Een mooie mix, stevig gevuld met garbanzobonen, rode linzen en gele erwten. Sommige ingrediënten zijn getoast, wat het brood een heerlijk, volle smaak geeft. Peulkorn combineert uitstekend met zowel zoet als hartig broodbeleg en is daarom brood om elke dag van te genieten.

Ingrediënten

TARWEmeel, SOJAgrits (geroosterd), kikkererwten, TARWEgluten, TARWEzemelen, Erwtenmeel, Linzenmeel (geroosterd), kikkererwtenmeel, bakkerszout, SOJAbloem, emulgator E481, plantaardige olie (raapzaad), gist (geinactiveerd), TARWEmoutmeel, meelverbeteraar E300, enzymen.

Allergenen

tarwe (gluten), soja. Kan sporen bevatten van:, ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.490   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 355   Kcal/100gr 
Vetten 5,0   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 1,4   g/100gr 
Koolhydraten 54,3   g/100gr 
Waarvan suikers 19,8   g/100gr 
Eiwitten 19,4   g/100gr 
Zout 1.607,7   mg/100gr 
Voedingsvezel 7,2   g/100gr 
Water/Vocht 12,3   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 320 gram water en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 320 gram water en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor Peulkorn kopen?

Koop uw Meel voor Peulkorn direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,87 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details