Skane haverbroodmeel

Heeft u een vraag over Skane haverbroodmeel?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   2,66 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Skane haverbroodmeel

Een bijzonder smakelijk en mals brood met een stevige bite.
Haver bevat natuurlijke voedingsvezels, waaronder de oplosbare betaglucaan.
hiervan is bekend dat dit helpt de hoeveelheid cholesterol in het bloed te verlagen en de glucosespiegel in het bloed stabiel te houden.

Ingrediënten

volkorenTARWEmeel, HAVERvlokken, HAVERmeel, TARWEgluten, HAVERzemelen, TARWEbloem, zonnebloempitten, boekweitgrutten, dextrose, GERSTemoutmeel,emulgator E472e, SOJAbloem, TARWEmoutmeel, meelverbetermiddel E300, enzymen (TARWE).

Allergenen

haver, gerst, tarwe (gluten), soja. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.497   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 356   Kcal/100gr 
Vetten 4,8   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 3,5   g/100gr 
Koolhydraten 53,1   g/100gr 
Waarvan suikers 3,0   g/100gr 
Eiwitten 20,4   g/100gr 
Zout 11,7   mg/100gr 
Voedingsvezel 8,9   g/100gr 
Water/Vocht 12,3   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 350 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist..Eventueel 10 gram biologisch broodverbetermiddel toevoegen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 350 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Skane haverbroodmeel kopen?

Koop uw Skane haverbroodmeel direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bakkerszout
Bakkerszout
vanaf   1,28 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Broodverbetermiddel biologisch
Broodverbetermiddel biologisch
vanaf   1,97 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,87 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details