Meel voor luxe witbrood / brioche

Heeft u een vraag over Meel voor luxe witbrood / brioche?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   4,32 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor luxe witbrood / brioche

Ingrediënten

TARWEbloem, botervet (MELK), wei-eiwit (concentraat) (MELK), dextrose, fructose, weipoeder (MELK), bakkerszout, EIpoeder, emulgator E471, E481, glucosestroop, verdikkingsmiddel E466, suiker, TARWEzetmeel, aroma, LUPINEmeel, MELKeiwit, meelverbeteraar E920, E300, enzymen (TARWE), kleurstof E160a.

Allergenen

tarwe (gluten), melk, ei, lupine. Kan sporen bevatten van selderij, mosterd, pinda, soja, noten, sesamzaad, sulfiet.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.561   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 371   Kcal/100gr 
Vetten 6,6   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 4,2   g/100gr 
Koolhydraten 66,5   g/100gr 
Waarvan suikers 10,9   g/100gr 
Eiwitten 11,1   g/100gr 
Zout 1.828,8   mg/100gr 
Voedingsvezel 2,2   g/100gr 
Water/Vocht 11,1   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 230 gram water en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 230 gram water en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor luxe witbrood / brioche kopen?

Koop uw Meel voor luxe witbrood / brioche direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   4,75 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details