Mix voor Cornuitbrood

Heeft u een vraag over Mix voor Cornuitbrood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   6,92 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Mix voor Cornuitbrood

Alleen water toevoegen.

Cornuit is een nieuwe exclusieve melange voor het vervaardigen van bijzonder smakelijke brood- en broodspecialiteiten op basis van brandnetel en met een licht kruidige smaak. 
Meel voor Cornuitbrood is een volkorenspecialiteit en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen, waaronder vezels, jodium, ijzer en vitamine B. Wat deze melange verder extra bijzonder maakt, is dat het brandnetelbladeren bevat. Het houdt mede hierdoor de darmflora in goede balans en versterkt het immuunsysteem. Kortom : deze broodspecialiteit wordt zeker je maatje !

Ingrediënten

TARWEmeel, zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten, brandnetel, volkorenROGGEmeel, GERSTemoutmeel, TARWEmoutmeel, TARWEgluten, bakkerszout, droge gist, ROGGEzuurdeeg (gedroogd), kruiden, dextrose, plantaardige olie (zonnebloem), enzymen (TARWE), meelverbeteraar E300.

Allergenen

tarwe, rogge, gerst (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.554   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 370   Kcal/100gr 
Vetten 9,6   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 1,1   g/100gr 
Koolhydraten 47,5   g/100gr 
Waarvan suikers 3,2   g/100gr 
Eiwitten 18,4   g/100gr 
Zout 107,2   mg/100gr 
Voedingsvezel 10,7   g/100gr 
Water/Vocht 10,8   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.

Recept voor in de oven:
Meng 500 gram meel met 300 gram water tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Mix voor Cornuitbrood kopen?

Koop uw Mix voor Cornuitbrood direct online of in onze Molenwinkel.