Meel voor Pinsa Romana

Heeft u een vraag over Meel voor Pinsa Romana?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   3,37 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor Pinsa Romana

Pinsa Romana is een variant van pizza die je maakt met een mix aan bloemsoorten, veel water en een lange rijstijd. Het deeg wordt daardoor super luchtig en heel licht verteerbaar.

Ingrediënten

TARWEbloem, rijstemeel, tarwekiemen, gedroogde zuurdesem (TARWE).

Allergenen

Tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, pinda, melk, noten, selderij, soja, mosterd, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.432   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 338   Kcal/100gr 
Vetten 1,4   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,2   g/100gr 
Koolhydraten 67,0   g/100gr 
Waarvan suikers 1,2   g/100gr 
Eiwitten 13,0   g/100gr 
Voedingsvezel 2,8   g/100gr 
Water/Vocht 15,0   g/100gr 

Recepten

500 gram Pinsameel
3 gram gedroogde gist
280 ml koud water
4 theelepels olijfolie
9 gram zout

Meng in een kom met deeghaak 500 gram Pinsameel met 3 gram gedroogde gist en voeg geleidelijk 2/3 van het water toe.
Meng op een lage stand tot het deeg al het water heeft opgenomen. Voeg 2 theelepels olijfolie en 9 gram zout toe en draai op gemiddelde snelheid. Voeg ondertussen het laatste deel water in scheutjes toe en mix voor 2-3 minuten. Verhoog de snelheid als het water is opgenomen en kneed minimaal 5 minuten door.
Vet een grote kom in met olie. Breng het deeg op spanning met behulp van de strech en fold methode. Doe het deeg in de kom en laat een uur op kamertempratuur rijzen.
Breng het nogmaals op spanning, dek het af en zet het 24-72 uur in de koelkast.
Haal het deeg na 24-72 uur het beste 3 uur voor het bakken uit de koelkast om op kamertempratuur te laten komen.
Bestuif het werkblad met (semolina) bloem. Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 2-3 stukken. Kneed nog even door.
Verwarm de oven voor (evt. met pizzasteen) of bakplaat in het midden van de oven op 230-250 graden. Bereid de toppings voor.
Leg een deegbal op een met (semolina) bloem bestoven werkblad, besprenkel de deegbal met olijfolie en (semolina)bloem en vorm met de vingers een ovale vorm met kuiltjes in het deeg. Begin van uit het midden en werk naar buiten toe.
Leg de Pinsa op een met (semolina) bloem bestoven pizzaschep of bakplaat en beleg deze naar smaak.
Bak de Pinsa in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar.

Meel voor Pinsa Romana kopen?

Koop uw Meel voor Pinsa Romana direct online of in onze Molenwinkel.