Nachtbrood

Heeft u een vraag over Nachtbrood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

 19,95 incl. BTW
Aantal:

Nachtbrood

Nachtbrood, brood van lang gerezen deeg

Schrijfster Ineke Berentschot brengt in Nachtbrood haar ervaringen bijeen van dertig jaar broodbakken: eerst als professioneel bakker, daarna als fervent thuisbakker en maker van de website www.wiebaktmee.nl. Ze is zowel praktijkvrouw als onderzoeker. De rode draad in het boek is brood van lang gerezen deeg. Of dat nu ´s nachts gebeurt of overdag, zolang het deeg maar ruim de tijd krijgt. In het boek worden acht verschillende rijsmethodes beschreven, waaronder met zuurdesem, met zuurdesem en gist en met vloeibaar voordeeg. De auteur gaat uitvoerig in op de werking van zuurdesem. Dit was eeuwenlang – voordat de gist fabrieksmatig werd vervaardigd – het rijsmiddel van ons dagelijks brood. In Nachtbrood leert de (thuis)bakker zelf zuurdesem maken en onderhouden. Het tweede deel van het boek gaat in op de praktijk. Ruim twintig bakkers laten zien hoe ze hun broden maken. In totaal bevat het boek 58 broodrecepten. Nachtbrood is geïllustreerd met prachtige foto’s. Je kunt het brood bijna ruiken. Nachtbrood is bedoeld voor de professionele bakker, voor de kok die brood wil bakken en natuurlijk voor iedereen die thuis brood bakt. Nachtbrood geeft diepgaand inzicht in wat brood is, wat er allemaal in zit en hoe het gemaakt wordt.
Nachtbrood telt het boek 141 bladzijden.

Nachtbrood kopen?

Koop uw Nachtbrood direct online of in onze Molenwinkel.