Deeg in een standmixer kneden: doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed met de deeghaak in 10 – 15 minuten tot een soepel deeg. Het blijft een beetje kleverig. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.
1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met olijfolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af en laat het deeg op kamertemperatuur ± 45 minuten rijzen, het hoeft niet helemaal in volume te verdubbelen.
Vormen: Stort het deeg op een licht met semolina bestrooide werkplek en verdeel het met een deegsteker in twee gelijke stukken. Bol beide stukken deeg losjes op en laat ze afgedekt ± 20 minuten rusten. Rol beide deegstukken met een deegroller uit tot een rechthoek. Leg beide stukken deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
2e rijs: Dek het deeg af en laat het ± 30 minuten op kamertemperatuur rijzen. Verdeel de uien over het deeg, maal er peper over en strooi de kaas erover. Zorg ervoor dat de uien bedekt zijn met kaas (anders verbranden ze tijdens het bakken). Laat het deeg nog 15 – 30 minuten rijzen. Vergeet het niet af te dekken.
Oven voorverwarmen: Verwarm tijdens de 2
e rijs de oven voor op 190/200 °C (boven-/onderwarmte).
Bakken: Schuif de bakplaat in de oven en bak de broden in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin.
Veel bakplezier!