vanaf € 1,87
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Gerstemoutmeel donker
Moutmeel is gemaakt van gekiemde graankorrels.
Voor gerstemoutmeel worden de gekiemde korrels geroosterd (gebrand). Resultaat: moutmeel, dat brood op een natuurlijke manier een donkere kleur en een lichtzoete smaak geeft. Omdat het geroosterd is, zijn de enzymen die voor de verbetering van het rijsproces zorgen in dit soort moutmeel niet meer actief.
Het roosteren is een veilig procedé, te vergelijken met het branden van koffiebonen. Het is een natuurlijk proces. Moutmeel heeft vrijwel geen effect op de voedingswaarde van een brood.
Ingrediënten
GERSTemoutmeel, plantaardige olie (koolzaad).
Allergenen
gerst (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.469
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
350
|
Kcal/100gr |
Vetten |
3,9
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,8
|
g/100gr |
Koolhydraten |
56,0
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
2,1
|
g/100gr |
Eiwitten |
10,6
|
g/100gr |
Zout |
50,0
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
24,1
|
g/100gr |
Water/Vocht |
5,0
|
g/100gr |
Gebruiksaanwijzing
Toevoegen per kilo meel: ca. 10-30 gram.