Bakpakket Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad

Heeft u een vraag over Bakpakket Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

 10,95 incl. BTW
Aantal:

Bakpakket Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad

Inhoud:
1 kg weitemeel
250 gram zonnepitten
250 gram lijnzaad blond
125 gram gist
1 kg zout

Recepten

Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad

• 550 gram weitemeel
• 90 gram zonnebloempitten
• 25 gram blond lijnzaad
• 7 gram instant gist
• 9 gram bakkerszout
• 20 gram zonnebloem- of olijfolie
• 360 gram water, ± 25 °C

• bakblik 300 x 105 x 85 mm

Hieronder staat de wijze van deeg kneden in een standmixer. Het deeg kan uiteraard ook met de hand of in een broodbakmachine gekneed worden.

Deeg in een standmixer kneden: Doe de ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed met de deeghaak in ± 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg mag nog een beetje plakkerig aanvoelen. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken: vet je handen in met een beetje zonnebloemolie en neem een stukje van het deeg af ter grootte van een golfbal. Trek het deeg al ronddraaiend voorzichtig uit tot een vliesje (denk aan een kauwgombel).

1e rijs: Vet je handen in met een beetje zonnebloemolie en vorm het deeg tot een bal. Leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom, 1 x draaien zodat alle kanten met een beetje olie bedekt zijn. Zorg ervoor dat de mooie kant bovenop ligt. Dek de kom af met een douchemuts of ingevet plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten in volume verdubbelen.

Vormen: Stort de deegbal met de mooie kant naar beneden op een licht met zonnebloemolie of met een klein beetje bloem bestrooide werkplek. Druk met je handen de lucht uit het deeg (= doorslaan), niet kneden! Rol het deeg met een deegroller van links naar rechts uit tot een ovale lap van ± 45 x 20 cm. Zorg dat het deeg overal dezelfde dikte heeft. Vouw de linker- en rechterkant tot net over het midden van het deeg. De deegranden in het midden overlappen elkaar ± 1 cm. Rol het deeg weer met een deegroller weer iets uit (niet breder dan het bakblik). Rol het deeg vanaf de bovenkant stevig op en knijp de naad dicht.
Leg het deeg met de naad naar beneden in het ingevette bakblik. Dek het deeg af met een douchemuts of ingevet plasticfolie.

2e rijs: Laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is goed als je er met een (natte vinger) op druk, de afdruk even zichtbaar blijft en dan langzaam terugveert.

Oven voorverwarmen: Verwarm tijdens de 2e rijs de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte) of 200 °C (hete lucht).

Bakken: Zet het bakblik op een rooster of op een bakplaat in de oven. Bespuit de wanden van de oven met een plantenspuit met water. Sluit direct de ovendeur. Bak het brood in 20 minuten en verlaag dan de temperatuur naar 200/180 °C. Bak het brood in nog ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Los het brood direct na het bakken uit de bakvorm en laat het op een rooster afkoelen. Invriezen gaat prima!

Veel bakplezier!

Bakpakket Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad kopen?

Koop uw Bakpakket Weitebrood met zonnebloempitten en lijnzaad direct online of in onze Molenwinkel.