Bakpakket Zachte lichtbruine bolletjes met kamut

Heeft u een vraag over Bakpakket Zachte lichtbruine bolletjes met kamut?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

 14,47 incl. BTW
Tijdelijk niet leverbaar

Bakpakket Zachte lichtbruine bolletjes met kamut

Inhoud:
1 kg amerikaanse patentbloem
1 kg kamutmeel
125 gr bruggeman gist
1 kg zout
250 gr wit maanzaad

Recepten

Zachte lichtbruine bolletjes met kamut (12 stuks)

Deeg:
• 250 gram Amerikaanse patentbloem
• 250 gram kamutmeel/ khorasanmeel volkoren
• 7 gram instant gist
• 9 gram bakkerszout
• 15 gram honing
• 45 gram zachte ongezouten roomboter
• 350 gram volle melk, 20 – 25 °C

Verder:
• zonnebloemolie om handen en kom in te vetten
• wit maanzaad (of andere zaadjes) - optioneel
• zachte ongezouten roomboter

Deeg in een standmixer kneden: Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed met de kneedhaak in ± 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

Deeg in een broodbakmachine kneden: Doe alle ingrediënten voor het deeg in de bak en kneed in ± 15 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. Volg verder het recept hieronder vanaf de 1e rijs. Je kan ook het deegprogramma gebruiken (= kneden + 1e rijs). Volg dan het recept hieronder vanaf het vormen.

Deeg met de hand kneden: Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en meng door elkaar. Stort het mengsel op de werkplek en kneed in ± 25 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken.

1e rijs: Vorm een bal van het deeg en leg de deegbal in een licht met zonnebloemolie ingevette kom. 1 x draaien zodat alle kanten van het deeg met een beetje olie bedekt zijn. Dek de kom af met een douchemuts of plasticfolie en laat het deeg op kamertemperatuur in ± 60 minuten in volume verdubbelen.

Vormen: Stort het deeg op de werkplek, druk de lucht eruit en verdeel het met een deegsteker in 12 gelijke stukjes (± 75 gram). Bol de stukjes deeg stevig op en leg ze met enkele centimeters tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Besproei ze eventueel met water en strooi er wit maanzaad (of andere zaadjes) over. Dek de deegbolletjes af met plasticfolie of bubbeltjesfolie.

2e rijs: Laat de bolletjes in ± 60 minuten tot bijna in volume verdubbelen. Het deeg is goed als je er met een vinger op drukt, de afdruk even zichtbaar blijft en dan langzaam terugveert.

Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 220 °C (boven-/onderwarmte) of 200 °C (hete lucht).

Bakken: Bak de bolletjes in 10 – 12 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk ze direct na het bakken met zachte roomboter. Laat ze op een rooster afkoelen. Invriezen gaat prima.

Veel bakplezier!

Bakpakket Zachte lichtbruine bolletjes met kamut kopen?

Koop uw Bakpakket Zachte lichtbruine bolletjes met kamut direct online of in onze Molenwinkel.