vanaf € 4,54
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Mix voor Chevetogne
Alleen water toevoegen.
Chevetogne is een unieke, donkere, meergranen Specialiteit boordevol granen en zaden. Chevetogne bevat o.a. Pompoenpitten, Zonnebloempitten en Lijnzaad.
Bijzonder is het gepofte Speltgraan in deze specialiteit. Dit geeft het eindproduct een heerlijke bite. Daarnaast is Spelt rijk aan o.a. hoogwaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en spoorelementen. De prachtige diepe donkere kleur komt mede door de toevoeging van mout. Het kleine aandeel cacao in de melange geeft dat de smaakbeleving van deze specialiteit uniek is.
Ingrediënten
volkorenTARWEmeel, lijnzaad, zonnebloempitten, ROGGEmoutmeel, TARWEgluten, TARWEmeel, pompoenpitten, bakkerszout, droge gist, appelvezel, ROGGEzuurdesem (gedroogd), suiker, SOJAbloem, enzymen, meelverbeteraar E300.
Allergenen
rogge, tarwe (gluten), soja Dit produkt kan ook sporen bevatten van: ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.521
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
362
|
Kcal/100gr |
Vetten |
7,6
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,8
|
g/100gr |
Koolhydraten |
47,9
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
1,5
|
g/100gr |
Eiwitten |
19,6
|
g/100gr |
Zout |
1.474,6
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
11,9
|
g/100gr |
Water/Vocht |
12,7
|
g/100gr |
Recepten
Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 295 gram water. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Recept voor in de oven:
Meng 500 gram meel met 295 gram water tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.