vanaf € 6,11
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Mix voor Luxe wit brood / brioche
wit tarwe boterbrioche.
Alleen water toevoegen.
Ingrediënten
TARWEbloem, botervet (MELK), wei-eiwit (concentraat) (MELK), suiker, fructose, weipoeder (MELK), bakkerszout, droge gist, EIpoeder, emulgator E471, E481, glucosestroop, verdikkingsmiddel E466, TARWEzetmeel, aroma, LUPINEmeel, MELKeiwit, meelverbeteraar E920, E300, enzymen (TARWE), kleurstof E160a.
Allergenen
tarwe (gluten), melk, ei, lupine. Kan sporen bevatten van selderij, mosterd, pinda, soja, noten, sesamzaad, sulfiet.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.593
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
379
|
Kcal/100gr |
Vetten |
6,6
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
4,1
|
g/100gr |
Koolhydraten |
66,6
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
11,3
|
g/100gr |
Eiwitten |
11,4
|
g/100gr |
Zout |
1.584,7
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
2,4
|
g/100gr |
Water/Vocht |
10,8
|
g/100gr |
Recepten
Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 225 gram water. Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Recept voor in de oven:
Meng 500 gram meel met 225 gram water tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.