Frans Tarwemeel Type 80

Heeft u een vraag over Frans Tarwemeel Type 80?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   2,78 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Frans Tarwemeel Type 80

51% volgraantarwemeel van extra tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Farine de Meule T80 is gemakkelijk te verwerken en geeft een compact volume. Typisch Franse meelsoort met een hoog asgehalte.

Ingrediënten

TARWEmeel, meelverbetermiddel E300, TARWEmoutbloem, enzymen (TARWE).

Allergenen

tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.430   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 337   Kcal/100gr 
Vetten 1,4   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,3   g/100gr 
Koolhydraten 66,5   g/100gr 
Waarvan suikers 2,8   g/100gr 
Eiwitten 11,9   g/100gr 
Zout 11,4   mg/100gr 
Voedingsvezel 5,4   g/100gr 
Water/Vocht 13,9   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine: Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist en eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen. Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder gebruiken.

Recept voor in de oven: Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist (en eventueel 15 gram witbroodpoeder) tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Frans Tarwemeel Type 80 kopen?

Koop uw Frans Tarwemeel Type 80 direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   2,43 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Bakkerszout
Bakkerszout
vanaf   2,15 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Broodverbetermiddel voor broodmachines
Broodverbetermiddel voor broodmachines
vanaf   2,40 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details