vanaf € 2,78
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Frans Tarwemeel Type 80
51% volgraantarwemeel van extra tarwebloem met zeer fijne tarwezemelen. Farine de Meule T80 is gemakkelijk te verwerken en geeft een compact volume. Typisch Franse meelsoort met een hoog asgehalte.
Ingrediënten
TARWEmeel, meelverbetermiddel E300, TARWEmoutbloem, enzymen (TARWE).
Allergenen
tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.430
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
337
|
Kcal/100gr |
Vetten |
1,4
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,3
|
g/100gr |
Koolhydraten |
66,5
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
2,8
|
g/100gr |
Eiwitten |
11,9
|
g/100gr |
Zout |
11,4
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
5,4
|
g/100gr |
Water/Vocht |
13,9
|
g/100gr |
Recepten
Recept voor de broodmachine: Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist en eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen. Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder gebruiken.
Recept voor in de oven: Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist (en eventueel 15 gram witbroodpoeder) tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.