vanaf € 2,40
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Stollenbloem
Ingrediënten
TARWEbloem, meelverbeteraar E300.
Allergenen
tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.444
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
344
|
Kcal/100gr |
Vetten |
1,1
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,2
|
g/100gr |
Koolhydraten |
67,9
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
1,1
|
g/100gr |
Eiwitten |
13,0
|
g/100gr |
Zout |
5,0
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
3,5
|
g/100gr |
Water/Vocht |
15,0
|
g/100gr |
Recepten
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 150 gram boterstollenpoeder, 310 gram water, 10 gram zout en 25 gram droge of 50 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. 600 gram krenten, rozijnen, noten etc. door het deeg werken. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 25 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.