vanaf € 3,40
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Franse Tarwebloem Bignou
Voor de bereiding van heel aromatisch brood met een zeer open kruim en typische krokante korst. Het typische karakter wordt bereikt door de aanwezige zuurdesem, lange rijstijden en de heel slappe en afgeknede degen.
Ingrediënten
TARWEbloem, ROGGEbloem, ROGGEzuurdesem (gedroogd), TARWEgluten, emulgator E472e, E471, geroosterde TARWEmoutbloem, geroosterde GERSTemoutbloem, TARWEmoutbloem. enzymen (TARWE), meelverbetermiddel E300.
Allergenen
tarwe, rogge, gerst (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, soja, mosterd, pinda, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.451
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
345
|
Kcal/100gr |
Vetten |
1,4
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,4
|
g/100gr |
Koolhydraten |
68,2
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
2,7
|
g/100gr |
Eiwitten |
12,2
|
g/100gr |
Zout |
13,6
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
3,7
|
g/100gr |
Water/Vocht |
13,9
|
g/100gr |
Recepten
Recept voor Bignou:
Toevoegen per 500 gram meel:
390-400 gram water,
8 gram zout,
5 gr instant gist of 15 gr verse gist,
Alle ingredienten op kamertemperatuur.
Maak een deeg van bloem, gist, water, zout en laat dit 60 minuten rusten. Dan even doorkneden en weer 60 minuten laten rijzen. In 2 gelijke vierkante stukken delen en op de plaat nog eens 60 minuten minuten laten rijzen. Bakken in een voorverwarmde oven ca. 30 minuten op 220 graden.