Meel voor lekker en slank brood

Heeft u een vraag over Meel voor lekker en slank brood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   3,70 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor lekker en slank brood

Kant- en klare broodmix voor de bereiding van een meergranen- en zadenbrood armer aan koolhydraten. Lekker en Slank bevat ± 40% minder verteerbare koolhydraten dan een wit brood. Geschikt in een koolhydraatarmer dieet. Lekker en Slank is verlaagd in zoutgehalte en bevat gejodeerd zout.

Ingrediënten

TARWEmeel, TARWEgluten, lijnzaad, SESAMZAAD (ongepeld), SOJAgrits (geroosterd), zonnebloempitten, SOJAbloem, TARWEvezel, SOJAzemelen (geroosterd), emulgator E472e, E322 (SOJA), E482, E471, gejodeerd zout, ROGGEzuurdesem (gedroogd), ROGGEmoutbloem (geroosterd), zuurteregelaar E508, GERSTemoutbloem (geroosterd), enzymen (TARWE), TARWEmoutbloem, meelverbeteraar E300.

Allergenen

tarwe, rogge, gerst (gluten), sesam, soja. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.694   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 404   Kcal/100gr 
Vetten 14,6   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 2,5   g/100gr 
Koolhydraten 38,3   g/100gr 
Waarvan suikers 2,2   g/100gr 
Eiwitten 23,8   g/100gr 
Zout 1.105,0   mg/100gr 
Voedingsvezel 11,9   g/100gr 
Water/Vocht 9,4   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 315 gram water en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 315 gram water en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor lekker en slank brood kopen?

Koop uw Meel voor lekker en slank brood direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,33 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details