Meel voor Spelt-honingbrood

Heeft u een vraag over Meel voor Spelt-honingbrood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   5,87 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor Spelt-honingbrood

Spelt-honing is een bijzonder smakelijk brood met een licht zoetige honingsmaak, afgerond met zonnebloempitten en sesamzaad. Spelt is een bijzonder graan dat door zijn natuurlijke bescherming weinig schadelijke invloeden van buitenaf kent, zoals b.v. milieuvervuiling. Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat, waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. De combinatie van spelt en honing zorgt voor een bijzonder smakelijk brood en draagt, door de natuurlijke ingrediënten, bij aan een bewuste voedingskeuze en de ontwikkeling van een gezonde leefwijze.

Ingrediënten

volkorenSPELTmeel, SPELTvlokken, honing, zonnebloempitten, SPELTschroot, SESAMZAAD (gepeld), bakkerszout, plantaardige olie (SESAM), SOJAgrits, GERSTemout, cacaopoeder, enzymen, SPELTgluten, meelverbeteraar E300, ROGGEzuurdesem.

Allergenen

spelt, gerst, rogge (gluten), sesam, soja. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.479   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 352   Kcal/100gr 
Vetten 5,6   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,9   g/100gr 
Koolhydraten 58,2   g/100gr 
Waarvan suikers 4,0   g/100gr 
Eiwitten 13,5   g/100gr 
Zout 1.493,7   mg/100gr 
Voedingsvezel 6,5   g/100gr 
Water/Vocht 13,8   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 265 gram water en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 265 gram water en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor Spelt-honingbrood kopen?

Koop uw Meel voor Spelt-honingbrood direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,99 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details