vanaf € 3,99
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Speltbloem Biologisch
Op molenstenen gemalen. Minder geschikt voor broodbakmachines.
Ingrediënten
biologische SPELTbloem.
Allergenen
spelt (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.471
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
352
|
Kcal/100gr |
Vetten |
1,6
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,3
|
g/100gr |
Koolhydraten |
74,1
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
7,3
|
g/100gr |
Eiwitten |
12,4
|
g/100gr |
Zout |
22,5
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
1,9
|
g/100gr |
Water/Vocht |
15,5
|
g/100gr |
Recepten
Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel:
280 gram water,
7 tot 8 gram zout,
7 gram instant gist of 20 gram verse gist (verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen).
eventueel 15 gram biologisch broodverbetermiddel of 2,5 gram enzymen
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.
Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 280 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 15 gram biologisch broodverbetermiddel of 2,5 gram enzymen, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.
De temperatuur van de ingrediënten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden. Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg.
Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.
Keurmerken
Biologisch
Skal 001760
NL-BIO-01
EU-niet EU Landbouw