Speltmeel 50/50 biologisch

Heeft u een vraag over Speltmeel 50/50 biologisch?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   2,77 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Speltmeel 50/50 biologisch

Op molenstenen gemalen.

Ingrediënten

biologisch volkoren SPELTmeel, biologische SPELTbloem.

Allergenen

spelt (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.472   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 348   Kcal/100gr 
Vetten 2,0   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,3   g/100gr 
Koolhydraten 67,4   g/100gr 
Waarvan suikers 1,2   g/100gr 
Eiwitten 12,0   g/100gr 
Zout 13,8   mg/100gr 
Voedingsvezel 6,3   g/100gr 
Water/Vocht 12,5   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel:
280 gram water,
7 tot 8 gram zout,
7 gram instant gist of 20 gram verse gist (verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen).
eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor speltbrood
Alle ingrediënten op kamertemperatuur.

Recept voor in de oven.
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 280 gram water, 7 tot 8 gram zout, eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor speltbrood, 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 30 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Kneed het deeg ongeveer 5 minuten door en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het ongeveer 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 35 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.
De temperatuur van de ingrediënten is heel belangrijk. Het deeg moet tijdens de bereiding langzaam warmer worden. Als je met de handen kneed kun je het beste water nemen van ongeveer 25 graden. Door het kneden wordt het deeg warmer (ongeveer 3 graden). Tijdens de eerste rijs moet dan de temperatuur ongeveer 30 graden zijn. Na de tweede keer kneden 35 graden.
Gebruik je een kneedmachine dan kun je beter water nemen van 15-20 graden omdat een kneedmachine meer warmte afgeeft aan het deeg.
Gebruik je toch warmer water dan moet je de rijstijden verkorten tot de helft.

Keurmerken

Biologisch
Biologisch
Skal 001760
NL-BIO-01
EU-niet EU Landbouw

Speltmeel 50/50 biologisch kopen?

Koop uw Speltmeel 50/50 biologisch direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bakkerszout
Bakkerszout
vanaf   1,28 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Broodverbetermiddel voor Speltbrood
Broodverbetermiddel voor Speltbrood
vanaf   2,56 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,87 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details