Waldkornmeel

Heeft u een vraag over Waldkornmeel?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   3,49 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Waldkornmeel

Ingrediënten

TARWEbloem, SOJAgrits, TARWEgluiten, TARWEmoutmeel (geroosterd), HAVER (gebroken), HAVERvlokken, lijnzaad, volkorenROGGEmeel, zonnebloempitten, GERSTemoutextract, zout, glucosestroop, ROGGEzuurdesem (gedroogd), plantaardig vet (palm), dextrose, emulgator E472e, E482, SOJAbloem, antiklontermiddel E341iii, meelverbeteraar E300, enzymen, plantaardige olie (raapzaad).

Allergenen

tarwe, haver, rogge, gerst (gluten), soja. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.563   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 370   Kcal/100gr 
Vetten 6,4   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 1,7   g/100gr 
Koolhydraten 58,9   g/100gr 
Waarvan suikers 2,8   g/100gr 
Eiwitten 16,4   g/100gr 
Zout 1.478,5   mg/100gr 
Voedingsvezel 5,4   g/100gr 
Water/Vocht 11,4   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 275 gram water en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist.. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 275 gram water en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Waldkornmeel kopen?

Koop uw Waldkornmeel direct online of in onze Molenwinkel.

DROOG EN KOEL BEWAREN Vulgewicht 1000gr. Ingr: Tarwebloem, mout, soja, taregluten, havervlokken, gerst, roggebloem, lijnzaad, zonnepitten, gejodeerd zout, emulgatoren: E481, E472a, E322a, Meelverbeteraars: E300, E330, enzymen, plantaardig vet (gedeeltelijk gehard), dextrose Toevoegen per kg meel: ca 550 gr. water, 20 gr instant gist of 40 gr verse gist.

Gerelateerde artikelen

Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,87 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details