vanaf € 4,95
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Meel voor Mandelstuten
(amandelbrood)
Ingrediënten
TARWEmeel, suiker, AMANDELEN (8%), volle MELKpoeder, zout, Emulgator E481, meelverbeteraar E300, vanilline.
Allergenen
tarwe, noten, melk. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.590
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
380
|
Kcal/100gr |
Vetten |
6,8
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
1,5
|
g/100gr |
Koolhydraten |
66,3
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
13,5
|
g/100gr |
Eiwitten |
11,3
|
g/100gr |
Zout |
-
|
mg/100gr |
Gebruiksaanwijzing
Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 210 gram water, 20 gram boter of olie, 15 gram instant gist of 40 gram verse gist. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen.
Let op! Bak dit brood op een kort programma, zoals het Cake programma.
Recept voor de oven :
Kneed 500 gram Mandelstuten, 210 gram water, 40 gram boter en 40 gram verse of 15 gram droge gist met de kneedhaak van de keukenmixer gedurende 3 minuten heel snel en plaats het deeg vervolgens in een afgedekte kom. Laat het 20 minuten staan. Sla het deeg opnieuw door, vorm een rol en leg deze in een bakblik . Laat het opnieuw ongeveer 45 minuten rijzen.
Daarna het deeg ongeveer 35- 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken.
Elektrisch fornuis: 210 ° C / heteluchtoven: 190 ° C
Tip: Voor stoomvorming wordt aanbevolen om een bak met water in de oven te zetten.