Meel voor rozijnenbrood

Heeft u een vraag over Meel voor rozijnenbrood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   3,90 incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:

Meel voor rozijnenbrood

Ingrediënten

TARWEbloem, rozijnen (39%), TARWEgluten, dextrose, weipoeder (MELK), emulgator E471, E482, E472e, plantaardig vet (palm), plantaardige olie (raapzaad, palm, zonnebloem), lactose (MELK), SOJAbloem, MELKvet, MELKeiwit, TARWEmoutmeel, rijsmiddel E500, natuurlijk aroma (sinaasappel, citroen), verdikkingsmiddel E412, meelverbeteraar E300, E920, enzymen (TARWE).

Allergenen

tarwe (gluten), melk, soja. Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.509   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 356   Kcal/100gr 
Vetten 3,3   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 1,8   g/100gr 
Koolhydraten 71,1   g/100gr 
Waarvan suikers 26,7   g/100gr 
Eiwitten 9,3   g/100gr 
Zout 129,0   mg/100gr 
Voedingsvezel 2,4   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 195 gram water, 7 á 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven.
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 195 gram water, 7 á 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Meel voor rozijnenbrood kopen?

Koop uw Meel voor rozijnenbrood direct online of in onze Molenwinkel.


Gerelateerde artikelen

Bakkerszout
Bakkerszout
vanaf   1,28 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details
Bruggeman droge gist
Bruggeman droge gist
vanaf   1,87 incl. BTW
Maak een keuze
Meer details