vanaf € 3,09
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Meel voor Duits Kartoffelbrot
Backmischung für Mischbrot mit Kartoffelflocken
Ingrediënten
TARWEbloem, ROGGEbloem, 9% aardappelvlokken, gedroogd ROGGEzuurdeeg, bakkerszout, TARWEgluten, nootmuskaat, broodverbetermiddel E300.
Allergenen
tarwe, rogge (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.353
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
323
|
Kcal/100gr |
Vetten |
1,2
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
0,2
|
g/100gr |
Koolhydraten |
68,3
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
2,3
|
g/100gr |
Eiwitten |
11,0
|
g/100gr |
Zout |
2.300,0
|
mg/100gr |
Gebruiksaanwijzing
Kneed 500 gram kartoffelbrotmeel, 300 gram water, 20 gram boter of olie en 20 gram verse of 7 gram droge gist met de kneedhaak van de keukenmixer gedurende 5 minuten in de 2e versnelling en plaats het deeg vervolgens in een afgedekte kom .Laat het 20 minuten staan. Sla het deeg opnieuw door, vorm een rol en leg deze in een bakblik of in een bebloemd rijsmandje. Laat het opnieuw ongeveer 50 minuten rijzen. Stort het deeg voorzichtig uit de mand op een bakplaat.
Daarna het deeg ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven bakken.
Elektrisch fornuis: 230 ° C / heteluchtoven: 210 ° C
Tip: Voor stoomvorming wordt aanbevolen om een bak met water in de oven te zetten.