vanaf € 5,87
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Meel voor Duits Sonnenschwarzbrot
Ingrediënten
ROGGEvlokken, ROGGEzuurdeeg gedroogd, zonnebloempitten, pompoenpitten, volkoren TARWEmeel, ROGGEmoutpoeder, TARWEgluten, bakkerszout.
Allergenen
tarwe, rogge (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.312
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
313
|
Kcal/100gr |
Vetten |
9,2
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
1,4
|
g/100gr |
Koolhydraten |
51,1
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
5,1
|
g/100gr |
Eiwitten |
14,0
|
g/100gr |
Zout |
2.000,0
|
mg/100gr |
Recepten
Roer in een bak 1 kg. meel voor sonnenschwarzbrot, 700 gram water en 5 gram droge gist of 10 gram verse gist door elkaar. (niet kneden). Laat dit mengsel 60 minuten afgedekt rijzen. Het deeg in een broodblik doen en gladstrijken (met water). 45 minuten laten rijzen. Bakken 20 minuten op 240 graden en 50 minuten op 210 graden. Na het bakken 30 minuten in het bakblik laten staan. Daarna in een vochtige doek of in huishoudfolie wikkelen en enkele uren af laten koelen.