vanaf € 2,85
incl. BTW
Maak een keuze
Aantal:
Mix voor Nonnevotten
Een Nonnevot is een typisch Limburgs gebakje in de vorm van een lus met een losse knoop en wordt traditioneel met carnaval gegeten.
Ingrediënten
TARWEbloem, botervet (MELK), wei-eiwit (concentraat) (MELK), dextrose, fructose, weipoeder (MELK), bakkerszout, EIpoeder, emulgator E471, E481, glucosestroop, verdikkingsmiddel E466, suiker, TARWEzetmeel, aroma, LUPINEmeel, MELKeiwit, meelverbeteraar E920, E300, enzymen (TARWE), kleurstof E160a.
Allergenen
tarwe (gluten), melk, ei, lupine. Kan sporen bevatten van selderij, mosterd, pinda, soja, noten, sesamzaad, sulfiet.
Voedingsstof |
Waarde |
Eenheid |
Energie (kJ) |
1.586
|
kJ/100gr |
Energie (Kcal) |
377
|
Kcal/100gr |
Vetten |
6,6
|
g/100gr |
Waarvan verzadigde vetzuren |
4,2
|
g/100gr |
Koolhydraten |
66,8
|
g/100gr |
Waarvan suikers |
10,9
|
g/100gr |
Eiwitten |
11,1
|
g/100gr |
Zout |
1.599,8
|
mg/100gr |
Voedingsvezel |
2,2
|
g/100gr |
Water/Vocht |
11,1
|
g/100gr |
Gebruiksaanwijzing
Maak van 500 gram Mix voor Nonnevotten, 220 gram water en 14 gram droge gist een goed afgekneed deeg.
Laat dit 15 minuten rusten. Deeg verdelen en opbollen. De bolletjes lang rollen en er een losse knoop inleggen.
ongeveer 1 uur laten rijzen.
Na voldoende rijs bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 3,5 minuut per kant.
Na het bakken direct door de (basterd)suiker wentelen.
Van 500 gram Mix voor nonnevotten kunt u ongeveer 8 Nonnevotten maken.