Vergheten Graenen brood

Heeft u een vraag over Vergheten Graenen brood?

Neemt u dan contact op met De Zuidmolen

T: (024) 397 1283

E: info@de-zuidmolen.nl

vanaf   4,62 incl. BTW

Vergheten Graenen brood

bruin brood met authentieke granen.

Vergheten Graenen hebben een eeuwen oude historie binnen onze broodcultuur. De granen zijn de voorouders van onze huidige granen en zijn geleidelijk uit ons voedingspatroon verdwenen. Vergheten Graenen levert een bijdrage aan de herontdekking van de authentieke granen Emmer, Khorasan, Rotkorn en Rogge. De granen zijn stuk voor stuk heel puur en bevatten karakteristieke smaken die onweerstaanbaar lekker zijn.

Ingrediënten

volkorenTARWEmeel, TARWEbloem, TARWE, ROGGEbloem, emmerTARWEmeel, volkorenkhorasanTARWEmeel, ROGGEdesem (gedroogd), ROGGEmoutmeel, meelverbeteraarE300, TARWEmoutmeel, enzymen (TARWE).

Allergenen

tarwe, rogge (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet.

Voedingsstof Waarde  Eenheid 
Energie (kJ) 1.454   kJ/100gr 
Energie (Kcal) 346   Kcal/100gr 
Vetten 2,1   g/100gr 
Waarvan verzadigde vetzuren 0,4   g/100gr 
Koolhydraten 64,5   g/100gr 
Waarvan suikers 1,7   g/100gr 
Eiwitten 13,1   g/100gr 
Zout 75,0   mg/100gr 
Voedingsvezel 7,1   g/100gr 
Water/Vocht 15,0   g/100gr 

Recepten

Recept voor de broodmachine:
Toevoegen per 500 gram meel: 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram instant gist of 20 gram vloeibaar zuurdeeg of 20 gram verse gist. Eventueel 15 gram broodverbetermiddel voor broodmachines toevoegen. Alle ingrediënten op kamertemperatuur. Verse gist niet oplossen in water, maar als laatste in stukjes toevoegen Bij gebruik van vloeibaar zuurdeeg 10 gram water minder toevoegen.

Recept voor in de oven:
Als u verse gist gebruikt deze eerst oplossen in wat lauw water.
Meng 500 gram meel met 300 gram water, 7 a 8 gram zout en 7 gram droge of 20 gram verse gist tot een samenhangende bal. Ongeveer 15 – 20 minuten kneden. Leg het deeg in een kom en dek deze af met een vochtige doek of huishoudfolie. Laat het deeg op een warme tochtvrije plaats ongeveer 60 minuten rijzen. Vet de vorm of plaat in met boter of olie. Druk de lucht uit het deeg, bol het op en plaats het in de vorm of op de plaat. Dek het deeg weer af en laat het 1-1,5 uur rijzen. Oven voorverwarmen op 220 graden. Zet het brood op een rooster in de oven. De bovenkant van het brood staat in het midden van de oven. Bak het brood ongeveer 25 minuten op 220 graden. Het brood is gaar als het losgaat van het blik. Keer het brood op een (taart)rooster en laat het uitdampen.

Vergheten Graenen brood kopen?

Koop uw Vergheten Graenen brood direct online of in onze Molenwinkel.